Gå til sideindhold
10. klasse / Det faglige indhold

Det faglige indhold

Alle elever på 10. klasseskolen skal ved indskrivning vælge en Uddannelsesretning:

EUD10 er for dig som ønsker at blive endelig afklaret og fagligt parat til at vælge en erhvervsuddannelse efter 10. klasse. På EUD10 foregår 30 % af undervisningen på erhvervsskolens forskellige indgange, du skal derfor ikke vælge temafag.

GYM10 er for dig som ønsker at blive endelig afklaret og fagligt parat til at vælge en gymnasial uddannelse efter 10. klasse. På GYM 10 er der et tæt samarbejde med HHX, HTX samt STX.

KLASSISK10 er for dig som ønsker at blive endelig afklaret og fagligt parat til at vælge en ungdomsuddannelse efter 10. klasse. På KLASSISK10 er der tæt samarbejde med erhvervslivet og HF.

 

Uanset uddannelsesretning har du disse obligatoriske fag i din stamklasse

5 timer dansk

4 timer matematik

3 timer engelsk

1 times kontaktlærer

 

Derudover skal du vælge temafag og valgfag, så du i alt kommer op på 21 timer om ugen. Du skal vælge 4 timers valgfag og 4 timers temafag.

 

Vi tilbyder følgende temafag:

Medie; Dette temafag er for dig, der brænder for at formidle, kommunikere og arbejde kreativt med forskellige medier. Det forventes at du bidrager med egne ideer til medieproduktioner. Faget indeholder fotokurser, temafoto, fotosafari, fotoredigering og fotoudstillinger. Videokurser, videoredigering, Go-pro, animationer, videoproduktion inden for flere genrer. Avis, layout, plakater, design og multimediepræsentationer. Samarbejde med lokale firmaer om medieproduktion. Webdesign, kommunikation/branding, sociale medier

 

Musik; Dette temafag er for dig der gerne vil spille på et instrument eller synge. Du behøver ikke at kunne spille i forvejen, da du vil få undervisning heri. Men du skal være indstillet på at øve dig (instrument kan lånes). Til gengæld får du undervisning i enten guitar, keyboard/klaver, bas og sang. Du vil få et grundlæggende indblik i musikteori, rytmisk musikhistorie, brug af Garageband og musikstudio. Vi arbejder med at lave egne sange og tekster, men allermest vil vi bruge masser af tid på sammenspil, hvor vi spiller den musik som I som elever vælger. I løbet af året spiller vi også koncerter. Velkommen til øens bedste og hyggeligste musiklokale/studie, hvor du også kan øve udenfor undervisningstiden.

 

Sport og Outdoor; Dette tema er for dig der kan lide at bruge din krop og udvikle sig både praktisk og teoretisk. Du vil derfor skulle deltage aktivt og tage initiativ som både udøver, coach og dommer. I løbet af året kommer du bl.a. gennem følgende aktiviteter. Orienteringsløb, friluftstur med overnatning, mountainbike, forskellige former for boldspil, sundhed, kost og ernæring, kamp- og kastesport, udendørsaktiviteter, konditionstræning, boksning og Bornholm Rundt.

 

Mennesker og samfund; Dette tema er for dig, der ønsker at arbejde og have tæt kontakt med mennesker. Fokus er på de uddannelser, der har et serviceprægede, socialt og sundhedsmæssigt indhold. Sammen – eller hver for sig. Der vil være undervisningsforløb på Bornholms Sundheds – og Sygeplejeskole, fokus på mennesker fra vugge til grav, fokus på sociale, samfundsmæssige- og etiske forhold. Omsorg, livskvalitet og livsglæde. Andre kulturer, leveforhold og rettigheder. Livets dilemmaer og udfordringer Service og sikkerhed.

 

Alle temafag ligger om torsdagen og varer 4 timer. Det betyder at du om torsdagen har mulighed for at fordybe dig i dit valg og det der interesserer dig.

 

Dagen er inddelt i faglige timer, hvor du gennem dine valg af valg- og temafag er med til at bestemme hvad den skal indeholde.

Det betyder at du som elev på 10. klasseskolen kommer til at lære de elever at kende som har de samme interesser som dig.

 

Vi tilbyder følgende valgfag:

Action10 (2 timer)

Madkundskab (2 timer)

Håndværk og design (2 timer)

Billedkunst (2 timer)

Humanistisk blok (samfundsfag, historie og religion) (2 timer)

Naturfaglig blok (biologi, geografi) (2 timer)

Fortsættersprog tysk (3 timer)

Fysik/kemi (2 timer)

Engelsk plus (2 timer)

Ekstra dansk (1 time)

Ekstra matematik (1 time)

Ekstra engelsk (1 time)

Dansk som andetsprog (2 timer)Senest opdateret 20.05.2022 12:20 af HK
Apricore logo