Gå til sideindhold
10. klasse / Hverdagen på 10. klasse

Hverdagen på 10. klasse

Dagen på 10. klasseskolen starter med morgenmadscafé fra kl. 8.00, hvor der tilbydes gratis morgenmad frem til kl. 8.30, hvor undervisningen begynder.

Der er frugt fremme hele dagen i caféen til fri afbenyttelse.

 

Vi tilbyder morgenmad og frugt, fordi vi mener, at det er vigtigt at se læring i et bredt perspektiv - herunder de forudsætninger der er for læring. Det betyder, at vi som skole forholder os til vores elevers sundhed. Når eleverne har spist morgenmad og har mulighed for at spise frugt i løbet af dagen, får vi også nogle unge mennesker som rent fysisk er klar til at modtage undervisning.

 

Rygning

Vi oplever desværre at nogle elever er rygere, når de starter på 10. klasseskolen. Fordi elevernes sundhed er vigtig for os, har vi uddannet en rygestopvejleder, som afholder rygestopkurser. Vores grundindstilling er at forbud kan være nødvendigt, men ofte er information og dialog den bedste vej til at ændre uhensigtsmæssig adfærd. Derfor går vi dialog med eleverne og forsøger den vej at motivere til at deltage i rygestopkurserne.

 

Mobiltelefoner

Vi mener, at det er vigtigt, at alle elever har en sund tilgang til digitale medier. Det indebærer også muligheden for ikke at være "på". Vi har derfor indført begrænset brug af mobiltelefon i skoletiden. På den måde skabes en naturlig dialog mellem lærere og elever i forhold til brugen af mobiltelefon, og skaber samtidig rum for at eleverne er sammen uden mobiltelefon.  

 

Vi vil gerne sende et stærkt signal til elever og forældre om, hvad vi mener er vigtigt for vores unge. Hvis 10. klasseskolen på denne måde også er med til at påvirke vores elevers livsstil i en sundere retning er målet nået.Senest opdateret 09.02.2023 13:29 af RH
Apricore logo